КМДА Київська міська державна адміністрація


26 червня 2019

Інспектори КП «Київреклама» виявлятимуть незаконні рекламні засоби, пересуваючись містом на велосипедах

Інспектори КП «Київреклама» відтепер виявлятимуть незаконні рекламні засоби, пересуваючись містом на велосипедах. Про це повідомив начальник Управління з питань реклами КМДА Олександр Смирнов.

«Від сьогодні завдяки чудовій ініціативі громадського велопрокату NextBike наші інспектори з легкістю пересуватимуться містом та будуть швидше виявляти незаконну рекламу. Велосипед – це і екологічний вид транспорту, і здоровий спосіб життя. Враховуючи те, що в «Київрекламі» працюють молоді та завзяті хлопці й дівчата, ця ініціатива стала їм дуже до вподоби. Ще раз хочу окремо подякувати проекту NextBike за таку можливість. Приємно, що є люди, які розділяють нашу ідею й ладні допомагати навіть просто так, заради однієї спільної ідеї – гарного й комфортного міста», – зазначив Олександр Смирнов.

Начальник управління також додав, що за кожним інспектором закріплений певний район, а рекламних засобів, що встановлені із порушенням норм, в Києві близько 60 тис. (з них більшість – вивіски, їх налічується близько 26 тисяч, банерів – 17 тисяч, інша фасадна реклама – близько 6 тисяч). Інколи інспектори днями на виїзді та все одно не все встигають проінспектувати все, що у плані, через трафік, а за наявністю велосипеда – цей час може значно зменшитись.

Своєю чергою, директор громадського велопрокату Олексій Кушка зазначив, що мета їх компанії полягає в закріплені в свідомості містян, що велосипед – це частина транспортної системи міста, більш мобільний, екологічний, ефективний і, найголовніше, економний спосіб пересування.

«Сподіваємося, використання велосипеда державними або міськими структурами в повсякденній роботі допоможе більш ефективно та ще швидше здійснювати свої повноваження на благо громади. А своїм безпосереднім прикладом допоможе досягти цієї мети», – додав Олексій Кушка.

 

 Довідково.

 Звітність про роботу КП «Київреклама» можна отримувати за посиланням http://www.kievreklama.kiev.ua/demontazh/

Також на сайті комунального підприємства можна перевірити законність тієї чи іншої рекламної конструкції та долучитися до проекту «Я – інспектор».

Окрім того, на сайті Управління з питань реклами КМДА кожного дня оновлюється інформація щодо включення в наказ про демонтаж рекламних засобів. Із відповідним переліком можна ознайомитись за посиланням. Також на сайті КП «Київреклама» можливо передивитися стан будь-якої рекламної конструкції (які дії були здійсненні щодо РЗ: направлені вимоги чи включені в наказ та очікують демонтаж) за цим посиланням.

 
 

 Джерело: КМДА



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.