КМДА Київська міська державна адміністрація


26 червня 2019

Як оформити субсидію: перелік необхідних документів

 

В Україні, з січня 2019 року, діють нові правила отримання житлової субсидії, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 №373 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі».

Хто має право на отримання комунальної субсидії?

За законодавством України право на отримання державної субсидії мають сім’ї, чиї витрати на оплату житлово-комунальних послуг (в межах встановлених норм споживання та з урахуванням пільг) перевищують розмір обов’язкового відсотка платежу. Сума платежу для кожного домогосподарства визначається індивідуально і залежить від сукупного доходу сім’ї.

Як отримати житлово-комунальну субсидію в 2019 році?

Процедура оформлення субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг здійснюється структурним підрозділом з питань соціального захисту населення за місцем реєстрації заявника (орендарі — за місцем проживання).

Особам, які вперше звертаються за субсидією, вона призначається у грошовій безготівковій формі на підставі декларації і заяви, в якій має бути зазначено номер мобільного телефону.

Для отримання субсидії громадянин надає пакет документів, зокрема:

– заяву про призначення житлової субсидії (за встановленою формою);

– декларацію про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії (за встановленою формою);

– договір найму (оренди) житла (за наявності);

– довідки про доходи (у разі зазначення у декларації доходів, інформація про які відсутня в ДФС, ПФУ).

Заява і декларація можуть бути подані особисто, надіслані поштою або в електронному вигляді з використанням інформаційних систем.

Оформити субсидію онлайн за посиланням: https://subsidii.mlsp.gov.ua/.

На який термін призначається житлова субсидія?

Комунальна субсидія надається з місяця звернення за її призначенням до дати закінчення опалювального сезону, але не більше ніж на 12 місяців і розраховується:

- на неопалювальний сезон — з 1 травня по 30 вересня;

- на опалювальний сезон — з 1 жовтня по 30 квітня.

За додатковою інформацією звертайтесь до управління праці та соціального захисту населення Печерської райдержадміністрації, за тел.: (044) 288 51 24.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.