КМДА Київська міська державна адміністрація


23 травня 2019

24 травня за участю столичної влади та послів іноземних держав урочисто презентують виставку Почесних громадян міста Києва

24 травня о 10:00 у КМДА відбудуться урочисте відкриття виставки «Почесні громадяни міста Києва» та презентація книги «Почесні громадяни Києва. 1872-1917» (автор – Тетяна Водотика).

На експозиції будуть представлені художньо-інформаційні стенди про всіх Почесних громадян, які отримали це звання до 1917 року (Іван Фундуклей, Федір та Нікола Терещенки, Володимир Караваєв, Микола Бунге та інші), стенди, присвячені видатним киянам, які внесли величезний вклад, проте формально не відзначені таким званням (родини Симиренків, Кульженків, Бродських тощо).

Також будуть представлені картини Почесної громадянки міста Києва, Героя України, лауреата Шевченківської премії, видатної української художниці Тетяни Яблонської. У виконанні музикантів звучатимуть музичні твори почесного громадянина Відня Ріхарда Штрауса.

На вернісаж запрошені Почесні громадяни Києва, посли іноземних держав, депутати Київської міської ради, представники столичної влади.

Виставка створена за ініціативою Київської фундації культури, Ради Почесних громадян міста Києва, Київської міської ради, Київської міської державної адміністрації, державного агентства «Укрінформ», видавництва «Варто», Музею історії міста Києва.

Виставка також буде представлена до 2 червня на вулиці Хрещатик біля будівлі Київської міської державної адміністрації.

Місце проведення: вулиця Хрещатик, 36, 2-й поверх, Колонна зала.

Додаткова інформація за телефоном: (067) 232 10 28.

Додатково.

Традиція присвоєння звання Почесного громадянина за визначні заслуги існує у багатьох містах України та світу. У Києві це звання надавали до 1917 року, традиція відновилася у 1980-х роках та існує в незалежній Україні.

 

Джерело: КМДА



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.