КМДА Київська міська державна адміністрація


21 травня 2019

25 травня урочисто відкриється благодійний фестиваль дитячо-юнацької творчості «Сонячний каштанчик»

25 травня в Інтернаціональному парку Святошинського району відбудеться церемонія урочистого відкриття IX Міжнародного благодійного фестивалю дитячо-юнацької творчості «Сонячний каштанчик».

Протягом кількох днів відвідувачів свята очікують майстер-класи із різноманітних видів народної творчості, виставки, продаж сувенірів, благодійна акція для дітей з інвалідністю. Передбачені екскурсії для закордонних колективів. 26 травня на території Національного музею архітектури та побуту відбудеться «Етносвято» – мистецький марафон творчих колективів. 27 травня у Міжнародному центрі культури та мистецтв Федерації профспілок України відбудеться конкурс трюкачів, Гала-концерт і нагородження учасників. 28 травня відбудуться майстер-класи з народного танцю, екскурсії, диско-вечір тощо.

Фестиваль дитячо-юнацької творчості «Сонячний каштанчик» – переможець Громадського бюджету міста Києва.

Мета фестивалю – популяризація аматорського дитячого мистецтва та дитячо-юнацької творчості, презентація розмаїття культур і традицій народів, що проживають в Україні, знайомство киян із кращими зразками народної творчості зарубіжних країн, обмін досвідом роботи колективів, окремих виконавців та юних умільців із України та зарубіжжя, пропаганда української культури на міжнародному рівні, знайомство іноземних делегацій із життям та культурою міста Києва, зміцнення миру і дружби між державами та їхніми юними представниками, сприяння взаєморозумінню в галузі народної творчості, мистецтва та культури, виховання почуттів милосердя і добра серед дітей до своїх ровесників, які потребують духовної підтримки та допомоги.

Фестивальним заходам передує відбірковий етап. Так, відбірковий конкурс хореографічних колективів і конкурс трюкачів відбулися 23-24 березня в Центрі культури і мистецтв Національного авіаційного університету.

Другий етап фестивалю триватиме з 23 до 29 травня. Для делегацій учасників передбачені офіційні прийоми в Міністерстві культури України, Київській міській державній адміністрації, Святошинській районній державній адміністрації.

Джерело: КМДА 

 
 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.