КМДА Київська міська державна адміністрація


18 травня 2019

Звернення голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Сергія Мартинчука з нагоди відзначення Дня пам’яті жертв політичних репресій

Звернення голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Сергія Мартинчука з нагоди відзначення Дня пам’яті жертв політичних репресій

Шановні співвітчизники!  

Щороку, у третю неділю травня, країна вшановує День пам'яті жертв політичних репресій. Це День пам’яті та скорботи про тих, хто загинув або постраждав внаслідок політичних репресій комуністичного режиму. 

Великий терор – масштабна кампанія масових репресій громадян, що була ініційована Йосипом Сталіном у 1937–1938 р.р. для ліквідації політичних опонентів, залякування населення, зміни національної та соціальної структури суспільства.

Наслідками комуністичного терору в Україні стало знищення політичної, мистецької та наукової еліти, деформація суспільних зв’язків, поширення суспільної депресії й денаціоналізація.

Ті страшні часи позначені в національній свідомості тотальним страхом та недовірою, адже мільйони людей загинули в результаті сфабрикованих звинувачень.

Попри всю жорстокість злочину проти людяності, український народ залишився незламним та нескореним.

Ми схиляємо голови, віддаючи шану тим, хто загинув чи постраждав від тоталітарного режиму за свою свободу, національність, віру, політичні переконання та громадянську позицію.

Від щирого серця висловлюю глибоке співчуття рідним і близьким полеглих та всім, кого торкнулася ця страшна трагедія.

В цей пам’ятний день надзвичайно важлива загальнонаціональна єдність українців.

Нехай події минулого стануть одвічним нагадуванням про цінність незалежності та свободи.

 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.