КМДА Київська міська державна адміністрація


16 квітня 2019

На Печерську відкрилася фотовиставка «Чорнобиль, чорна биль, чорний біль»

 

З 15 до 30 квітня 2019 року,в Камінній залі Національного історико-архітектурного музею Київська фортеця, за сприяння голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Сергія Мартинчука, діятиме фотовиставка, присвячена Чорнобильській трагедії: «Чорнобиль, чорна биль, чорний біль».

Автори: Олександр Харват – Посол Миру, заслужений художник Міжнародної федерації фотомистецтва, член правління Національної спілки фотохудожників України, активний громадський діяч та відомий фотограф, чиї роботи високо цінують і в Україні, і за кордоном, учасник та дипломант понад 200 виставок у різних країнах світу; Антоніо Арагон Ренунціо – один з найвідоміших репортерів та мандрівників світу, виставки його робіт проходили з успіхом у Іспанії, Данії, Німеччині, Англії, Мексиці, Китаї, Дубаї та ін., переможець конкурсу UNICEF «Фотографія року» у 2018 році, висвітлював події в таких місцях, як: Нікарагуа, Гондурас, Таїланд, Мексика, Марокко, Туреччина, Алжир, Того, Буркіна-Фасо, Бенін, Бірма, Гана тощо; Наталія Звіададзе – художник Міжнародної федерації фотомистецтва, член художньої ради Асоціації фотографів Грузії, член Національної спілки фотохудожників України, учасниця багатьох міжнародних виставок, бронзова призерка Третього національного відкритого конкурсу абстрактної фотографії 2019.

Експозиція складається із 60-ти широкоформатних фото, зроблених у лютому 2019 року під час спільної поїздки у Чорнобильську зону. На них фоторозповідь життя сьогоднішньої Прип’яті через 33 роки після страшної трагедії, яка зруйнувала життя її мешканців та невидимим ворогом увірвалася в наш дім.

Зустрітися з авторами та послухати їхні враження від поїздки та спілкування з людьми, які й досі живуть у зоні відчуження можна 26 квітня 2019 року об 11:00 у Камінній залі НІАМ «Київська фортеця» (вул. Госпітальна, 24-А).  



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.