КМДА Київська міська державна адміністрація


22 березня 2019

30 березня - Всесвітня акція «Година Землі»

 

У суботу 30 березня 2019 року відбудеться Всесвітня акція «Година Землі».

Печерська районна в місті Києві державна адміністрація візьме участь в Всесвітній акції «Година Землі», яка відбудеться у суботу 30 березня 2019 року з 20:30 до 21:30, та закликає всіх небайдужих приєднатися.

Це кампанія, ініційована Всесвітнім фондом природи WWF у 2007 році, головною умовою якої є вимкнення світла та електроприладів на одну годину. Мета – привернути увагу світової спільноти до екологічних проблем, надмірного споживання природних ресурсів та показати необхідність об’єднаних дій із людьми всього світу для боротьби зі зміною клімату.

Година Землі – це найпоширеніший рух задля збереження довкілля, який підтримують 188 країн і територій, в Україні до неї долучилися більше 75 міст та містечок. У минулому році у м. Києві при проведенні акції згасало світло не тільки в будинках мешканців, але також від електропостачання відключали київський монумент Батьківщина-Мати, дзвіниці Михайлівського та Софійського собору, Києво-Печерської Лаври, також відбувся концерт класичної музики при свічках.

Окрім символічного вимкнення світла на 60 хвилин, цьогорічна кампанія робить наголос на необхідності та безумовній користі щоденних дій кожного громадянина, організацій та уряду у сфері енергоефективності, збереження навколишнього середовища, ощадливого використання ресурсів задля подолання екологічних проблем і досягнення гармонії з природою.

Кожен в силах внести свій внесок у збереження екології планети, навіть дотримання простих повсякденних правил вже позитивно позначиться на стані планети:

-  не витрачати даремно енергію, воду та газ;

- раціонально використовувати папір, пам'ятаючи, що його виготовляють з деревини;

-  дотримуватися правил сортування сміття, відправляючи пластик, скло і метал на переробку;

- відмовитися від використання поліетилену у повсякденному житті.

Якщо до цього додати дбайливе ставлення до рослин і тварин, а також використання товарів, виготовлених з додержанням екологічних правил, то кожен мешканець світу зможе суттєво вплинути на стан навколишнього природного середовища свого міста та країни в цілому.

 

Разом ми можемо змінити світ! Приєднуйтеся!

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.