КМДА Київська міська державна адміністрація


21 березня 2019

На Печерську провели семінар на тему: «Монетизація субсидій»

 

Сьогодні, 21 березня, в.о. заступника голови Печерської райдержадміністрації – начальник управління праці та соціального захисту населення Ольга Мозгова провела семінар на тему: «Монетизація субсидій». Фотозвіт

 На семінарі були присутні представники Пенсійного фонду України, АТ «Ощадбанк», органи самоорганізації населення, житлово-будівельні кооперативи, об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, мешканці району та працівники структурних підрозділів райдержадміністрації.

Під час семінару розкрили питання монетизації субсидій та зазначили, що дане нововведення відбуватиметься у три етапи.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2018 року житлові субсидії населенню видаються у грошовій формі.

Так, з 1 січня 2019 року у монетизації пільг і субсидій беруть участь ті сім’ї, які звернуться за допомогою вперше.

З 1 травня 2019 року монетизація торкнеться тих, хто отримує субсидію чи пільгу вже багато років, в тому числі користується допомогою в літній період.

З 1 жовтня 2019 року запрацює повномасштабна монетизація, коли кожен, хто є одержувачем житлової субсидії, отримуватиме за результатами опалювального сезону готівкою все, що було заощаджено.

Сім’ям, які беруть участь у монетизації, не потрібно буде щомісяця сплачувати свій обов’язковий платіж окремо за кожен вид послуги. Держава через Ощадбанк сплачуватиме частину рахунку за комунальні послуги, в межах виділеної субсидії та соціальних норм, а субсидіанти доплачуватимуть другу частину рахунка.

Наприкінці семінару, присутні мали змогу обговорити питання монетизації, поставити питання та отримати на них вичерпні відповіді. 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.