КМДА Київська міська державна адміністрація


21 березня 2019

Як не стати жертвою шахраїв? У Печерській РДА провели тренінг на тему: «Антишахрайство»

 

Сьогодні, 21 березня, спеціалістами інформаційного агентства «Єдина служба правової допомоги» проведено інформаційно-правовий тренінг «Антишахрайство» для працівників комунальних підприємств Печерського району, структурних підрозділів райдержадміністрації, органів самоорганізації населення та мешканців. Фотозвіт

Тренінг провели директор інформаційного агентства «Єдина служба правової допомоги» Денис Осмоловський, заступник директора інформаційного агентства Дмитро Білоус та спеціалісти у сфері права інформаційного агентства Вадим Білоус і Олександр Нечаєв.

Крім того, до участі у проведенні тренінгу були запрошенні представники поліції Печерського управління поліції ГУНП у м. Києві.

На початку тренінгу старший дільничний офіцер поліції Печерського управління поліції ГУНП у м. Києві Олександр Качан розповів щодо шахрайських дій на території Печерського району, навів приклади та як запобігти даним випадкам.

Спеціалісти інформаційного агентства «Єдина служба правової допомоги» розкрили суть, що таке шахрайство, методи його запобігання, навели приклади реальних випадків шахрайських дій, розкрили питання актуальності проблеми шахрайства в Україні та причини розвитку.

Також надано відомості, що у 2018 році, в місті Києві зареєстровано понад 15 тис. заяв про факти шахрайства щодо реєстрації кримінальних правопорушень, передбачених ст. 190 КК України по місту Києву.

Шахрайство - один з найскладніших у викритті видів злочину проти власності!

Небезпечність даного виду злочину, полягає у способі його вчинення, адже обман або зловживання довірою обумовлений тим, що потерпілий переконаний, що він розпоряджається майном за власною волею. Така його переконаність є результатом психологічного впливу на нього шахрая, введенням потерпілого в оману щодо правомірності передачі ним майна чи надання йому права на майно.

У ході тренінгу, також, розбиралися найбільш поширені приклади шахрайств, зокрема, в банківській сфері, в сфері Інтернету, телефонне шахрайство, дорожньо-транспортне шахрайство, в сфері нерухомості тощо.

Тому, як зазначили доповідачі, даний тренінг є актуальним для державних установ, які працюють із широкою категорією населення, оскільки значна кількість шахрайств скоюється у відношенні осіб пенсійного віку, наприклад вид шахрайства «Ваш родич у біді».

Упродовж заходу проводилось інтерактивне спілкування з присутніми, виявлення основних факторів шахрайства, і те, як через їх ідентифікацію можна виробити превентивний механізм запобігання.

Довідково:

Єдина служба правової допомоги - інформаційне агентство у сфері права та надання правових послуг.

«Єдина служба правової допомоги» приймає звернення та інформацію, аналізує, здійснює правову оцінку, інформує суспільство, одночасно надає практичну правову допомогу.

За додатковою інформацією можна звернутись за посиланням:

https://3222.ua/



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.