Головна  →  Анонси  →  13 березня 2019

У Києві почали виплати монетизованої суми субсидій для розрахунків за комунальні послуги (+відео)

У Києві почалася виплата готівкової монетизованої суми грошової субсидії для розрахунків за комунальні послуги. Пенсіонери почали отримувати грошові кошти з 4 березня, разом із виплатою пенсії, інші субсидіанти – з 12 березня через «Ощадбанк». Про це під час прес-брифінгу повідомив заступник директора Департаменту соціальної політики КМДА Максим Бученко. Як наголосили в «Ощадбанку», пенсіонерам, що отримують готівкові субсидії направлено два смс-повідомлення. Перше – про отримання пенсії, друге – субсидії (у смс-повідомленні вказана сума зарахованих коштів).

«У столиці монетизованими субсидіями охоплені 158 тисяч домогосподарств. Вони отримають «живі» кошти на свої карткові рахунки або через органи Пенсійного фонду. Органами соціального захисту було передано два реєстри: один до Пенсійного фонду, другий до «Ощадбанку» з приводу нарахування», – зазначив Максим Бученко.

Він пояснив, що з цих 158 тисяч домогосподарств, що отримають монетизовані субсидії, 101-й тисячі кошти перераховані на пенсійний рахунок, 57 тисячам домогосподарств – кошти перераховані через «Ощадбанк».

Наявність картки «Ощадбанку» не є обов’язковою умовою для отримання субсидії. У разі відсутності картки, отримати кошти можна у відділеннях «Ощадбанку» через систему переказів «Швидка копійка» (субсидіанту треба мати із собою паспорт на ідентифікаційний код).

Максим Бученко також звернув увагу, що, оскільки виплати є цільовими, обов’язком громадян є сплачувати повну вартість комунальних послуг із урахуванням тієї суми субсидії, яка була надана у готівковій формі.

Нагадуємо, що з 1 січня 2019 року Урядом запроваджено грошову монетизацію житлових субсидій громадянам.

Оскільки субсидія нараховується відповідно до соціальних норм і нормативів, затверджених Постановою Кабінету Міністрів, то заощаджені кошти не повертаються до державного бюджету, а лишаються у громадянина для його власних потреб.

Звертаємо увагу, що отримувачам житлової субсидії у травні 2019 року необхідно буде звернутись до управління праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації з новою заявою про призначення житлової субсидії та декларацією про доходи і витрати із зазначенням номеру мобільного телефону. Для громадян, у яких не буде заборгованості і субсидія призначалась на загальних підставах, субсидія буде призначена на наступний період без їхнього звернення.

«Усім клієнтам ми пропонуємо отримувати кошти на платіжні картки, адже це набагато зручніше. Зокрема, за вчорашній день для виплат субсидій клієнтами було відкрито понад 2,5 тис. платіжних карт. Відділення банку працюють у посиленому режимі, ми підсилили лінію для забезпечення надання якісного сервісу для всіх наших клієнтів. Відділення та банкомати забезпечені у повному обсязі готівкою, створені офіс-групи, щоб перші зарахування відбулися якісно. Банк має значний досвід проведення таких великих виплат, і ми максимально якісно забезпечили соціальні програми», – повідомив заступник начальника Головного управління з роздрібного бізнесу по м. Києву та Київській області Олег Римарев.

Джерело: КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку