Головна  →  Новини  →  19 лютого 2019

Віталій Кличко зустрівся з родинами Героїв Небесної сотні: «Ми повинні втілити ті зміни в країні, за які поклали життя Герої Небесної Сотні»

Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з родинами киян-Героїв Небесної Сотні та учасниками Революції Гідності. Міський голова зазначив, що українці – і влада, і громадянське суспільство – повинні втілити ті зміни в країні, за які поклали життя Герої Небесної Сотні.

Під час зустрічі обговорили питання і проблеми, з якими звертаються до столичної влади родини Героїв та кияни, які постраждали під час Революції Гідності. Мер, зокрема, поінформував про те, як сьогодні місто допомагає їм.

Віталій Кличко зазначив, що столична влада надала 16 квартир родинам Героїв Небесної Сотні. 

«Сьогодні на обліку осіб, які потребують поліпшення житлових умов, перебуває 1 родина Героїв та 5 киян з інвалідністю, отриманою під час Революції Гідності. Але до кінця цього року питання житла для них буде вирішене. Також Київською міською радою надано 26 дозволів на розробку проектів землеустрою та відведено у приватну власність 22 земельні ділянки членам сімей киян-Героїв Небесної Сотні», – зазначив Віталій Кличко.

Він додав, що місто запровадило один із найкращих пакетів муніципальних соціальних гарантій у країні. На сьогодні надається щорічна матеріальна допомога родинам Героїв Небесної Сотні; щомісячна матеріальна допомога малолітнім та неповнолітнім дітям Героїв. Члени сімей загиблих киян-Героїв Небесної Сотні отримують картки киянина, матеріальну допомогу на оплату житлово-комунальних послуг; сприяння в першочерговому влаштуванні дітей Героїв Небесної Сотні до садочків, безкоштовне харчування дітей Героїв Небесної Сотні – учнів 5-11 класів у школах та оздоровлення дітей киян-Героїв Небесної Сотні віком до 18-ти років у супроводі одного з батьків.

І місто, як наголосив мер столиці, продовжує розширювати список пільг. Наприкінці березня на розгляд Київради надійде погоджений із членами родин та представниками постраждалих проект рішення щодо коригування обсягу міських гарантій.

«Так, це – найменше, що ми можемо сьогодні зробити. І головне – ми повинні працювати, щоб реалізувати ті прагнення, з якими українці вийшли на Революцію Гідності. Втілити ті зміни в країні, за які поклали життя Герої Небесної Сотні.  І за які досі гинуть наші захисники на Сході України», – підкреслив Віталій Кличко.

Він також зазначив, що минулого року Київрада затвердила проект землеустрою для відведення земельних ділянок Національному меморіальному комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності для облаштування та експлуатації пішохідної зони, благоустрою та озеленення території. Також у столиці встановили 23 меморіальних дошки на знак пам’яті про Героїв Небесної Сотні.

Джерело: КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку