Головна  →  Новини  →  22 січня 2019

Для підопічних Територіального центру провели тематичну зустріч з нагоди Дня соборності України

22 січня 2019 року вся країна відзначає День соборності України, 100-річчя проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в цей день 1919 року.

І саме сьогодні для підопічних Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Печерського району міста Києва було проведено тематичну зустріч з нагоди цієї важливої для українського державотворення події. 

Спочатку зустрічі, підопічні занурились в історію і обговорили, що ідея соборності бере свій початок від об’єднання давньоруських земель навколо князівського престолу в Києві.

Протягом віків великі князі та гетьмани зміцнювали українську державу, а у часи міждержав’я України ідея соборності знайшла своє відображення у працях найкращих українських мислителів, оскільки для боротьби за свої національні інтереси Україні була вкрай важливою територіальна єдність.

Також підопічні згадали всі різноманітні способи вшанування Дня Соборності. Акцентували свою увагу на головну традицію відзначення - «живий ланцюг», який є символом духовної єдності людей східних та західних земель.

В останні роки свято набуло нового звучання, адже зараз гостро стоїть питання Єдності нашої країни.

Наприкінці тематичної зустрічі, підопічні Територіального центру виказали свої думки з цієї теми та зробили особисті висновки, адже це свято є нагадуванням для сучасників, яких зусиль та жертовності коштувало нашим предкам об’єднання українських земель в єдину державу.

Перейти до спискуВерсiя для друку