КМДА Київська міська державна адміністрація


19 грудня 2018

Їх розшукують Збройні Сили України!

Посадові особи Печерського районного у м. Києві військового комісаріату здійснюють заходи щодо широкомасштабного розшуку військовослужбовців, які самовільно залишили військові частини (місця служби), не вийшли на військову службу із відпусток, відряджень, після лікування або не з’явилися в строк без поважних причин на військову службу протягом 2012- 2018 років, а також тих осіб,  які переховуються від органів досудового розслідування або суду, чи осуджених, які ухиляються від виконання кримінального покарання (далі – СЗЧ) та з метою встановлення місця знаходження військовослужбовців, які СЗЧ повернення їх до військових частин та притягнення їх до відповідальності.

Довідково:

Дана інформація щодо розшуку військовослужбовців, які самовільно залишили військові частини, чи місце несення служби, може сприяти поверненню синів України до військових частин, а у разі неявки їх дії матимуть ознаки злочину, які підпадають під кримінальну відповідальність, а саме за такими статтями:

-   ч.3. ст. 407 Кримінального кодексу України, самовільне залишення військової частини або місця служби, а також нез’явлення вчасно на службу без поважних причин тривалістю понад один місяць карається позбавленням волі на строк від двох до п’яти років;

-   ч.1 ст. 408 Кримінального кодексу України, дезертирство, тобто самовільне залишення військової частини або місця служби з метою ухилитися від військової служби, а також нез’явлення з тією самою метою на службу у разі призначення, переведення, з відрядження, відпустки або з лікувального закладу, караються позбавленням волі на строк від двох до п’яти років;

-   ч.3 ст. 408 Кримінального кодексу України, дезертирство вчинене в умовах особливого періоду, карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років.

Військовослужбовці, які самовільно залишили військові частини, переховуючись ви ускладнюєте своє майбутнє! Для поліпшення ситуації, вам необхідно самостійно повернутись до місця служби, також ви можете звернутись до найближчого органу управління Військової служби правопорядку або до найближчого військового комісаріату.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.