КМДА Київська міська державна адміністрація


7 листопада 2018

Віталій Кличко взяв участь у з’їзді Європейської народної партії у Гельсінкі

Мер Києва Віталій Кличко відвідав 25-й з’їзд Європейської народної партії, який відбувається у столиці Фінляндії Гельсінкі.

Віталій Кличко представляє партію «УДАР», лідером якої є. «УДАР» із 2013 року має статус спостерігача у Європейській народній партії. Цьогорічний з’їзд, як зазначають у ЄНП, має велике політичне значення. В умовах, коли Європа стоїть перед колосальними викликами, у значній мірі її майбутній успіх залежатиме від того, якими будуть наступний Європарламент та Єврокомісія. На з’їзді у Гельсінкі ЄНП має обрати свого кандидата на наступних виборах президента Єврокомісії, які відбудуться у травні 2019 року, та напрацює спільну політичну позицію щодо нових викликів, із якими стикається Європа.

«Важливо сьогодні бути тут, разом із європейськими колегами, обговорювати ті спільні проблеми, які європейська спільнота може розв‘язати тільки консолідованими зусиллями, – зазначив Віталій Кличко у коментарі журналістам у кулуарах з’їзду. – Європейська народна партія є найбільшою партією в Європейському союзі і об’єднує політичні сили з майже 40 країн. «УДАР» вже кілька років є спостерігачем у ЄНП. Сьогодні тут обговорюють ключові виклики, які постали перед Європою. Питання безпеки, міграційної політики, загроз радикалізму. І європейські політики разом напрацьовують шляхи їх вирішення. Тому це важливо. І я радий бути тут, із представниками європейських партій. Бо ключова мета України – стати частиною великої європейської родини. Європейський напрям розвитку є для нас пріоритетним», – зазначив Віталій Кличко.

У Гельсінкі також відбулися зустрічі Віталія Кличка із європейськими політиками. Зокрема, із президентом ЄНП Жозефом Долем, депутатом Європарламенту Елмаром Броком та іншими. Поспілкувався Віталій Кличко і з екс-президентом Грузії Міхеілом Саакашвілі.

Європейська народна партія – загальноєвропейська політична партія, заснована у 1976 році. ЄНП послідовно підтримує рух України до Європи та збереження санкцій проти Російської Федерації. Також ЄНП виступала за запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС.

Джерело: КМДА



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.