Головна  →  Звіти про роботу  →  1 листопада 2018

Віталій Кличко на відкритті Veteran Hub: «Добре, коли об’єднуються меценати, громадські діячі, волонтери, бізнес, аби допомагати та усіляко підтримувати наших ветеранів»

Мер Києва Віталій Кличко взяв участь у відкритті Veteran Hub – першого відкритого простору для ветеранів та громадських організацій, що працюють з українськими захисниками. Створили і організували роботу такого простору в Києві меценати у співпраці з громадськими організаціями і волонтерами. Також презентацію Veteran Hub відвідали посли США та Японії, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

«Я знаю, що у засновників великі плани на майбутнє Veteran Hub і добре, що розпочали цей проект саме у Києві, – сказав Віталій Кличко. – Зі свого боку можу гарантувати, що місто надасть необхідну підтримку проекту для того, аби усі разом ми змогли допомогти кожному нашому захиснику».

У Veteran Hub ветеранам надаватимуть психологічні консультації, допомагатимуть боротися із посттравматичними стресовими розладами, надаватимуть юридичну підтримку, консультуватимуть щодо отримання статусу учасника бойових дій, інших документів. Допоможуть і у професійній орієнтації – написати резюме, підготують до співбесіди, нададуть бізнес-консультацію.

«Найголовніше, що до розв’язання цих проблем будуть залучені громадські організації, кожна з яких зосереджена на вирішенні конкретних завдань», – зазначив мер Києва.

За словами Віталія Кличка, не завжди ветерани знають, куди піти і що зробити для того, аби отримати посвідчення Учасника бойових дій, або, наприклад, грошову компенсацію за лікування.

«І в цьому контексті, добре, що з’явився ще один соціальний інструмент – відкрився Veteran Hub для допомоги нашим захисникам, тим, хто береже спокій і мир на вулицях українських міст», – підкреслив Віталій Кличко.

Також мер нагадав, що понад 26 тис. киян із 2014  року захищали і захищають нашу державу на Сході України. Місто підтримує захисників та їхні родини. Усі воїни отримали матеріальну допомогу від 5 тисяч до 25 тисяч гривень. Також отримали допомогу і 34 родини загиблих героїв.

Близько півтисячі киян отримують адресну матеріальну допомогу на оплату житлово-комунальних послуг.

«Ми розуміємо, що цього недостатньо. І проблем ще дуже багато. Тому добре, коли об’єднуються меценати, громадські діячі, волонтери, бізнес для того, аби ефективно допомагати та усіляко підтримувати наших ветеранів», – зазначив Віталій Кличко.

Veteran Hub відкрили у партнерстві Фонди Олени Пінчук і Віктора Пінчука, ГО «Побратими». Працюватимуть у ньому із відвідувачами, зокрема, 7 громадських організацій, що опікуються проблемами ветеранів. 

Джерело: КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку