КМДА Київська міська державна адміністрація


18 жовтня 2018

Київ представить досягнення «розумних» міських сервісів 31 жовтня на Kyiv Smart City Forum 2018 – Юрій Назаров

31 жовтня відбудеться Kyiv Smart City Forum 2018 – одна з головних подій Східної Європи, присвячена популяризації smart city-технологій та впровадженню інноваційних рішень у містах. Під час форуму Київ представить міські сервіси, створені на основі сучасних технологій. Про це повідомив директор Департаменту інформаційно-комунікацій технологій КМДА Юрій Назаров під час прес-конференції.

«Для нас це традиційна подія, на якій збираються експерти, провідні компанії та активісти концепції Smart City з усього світу. Під час форуму учасники зможуть випробувати себе у ролі інноватора, дізнатися більше про смарт-рішення для міста та нові сервіси, які вже працюють у Києві», – зауважив Юрій Назаров.

Він зазначив, що зараз у Києві реалізовано понад 40 «розумних» проектів, які покращують життя містян. Серед них: система електронного запису до лікаря та у дитячий садочок, Громадський бюджет, онлайн-петиції, Відкритий бюджет, Безпечне місто та інші проекти.

Також за час існування ініціативи Smart City було створено майданчик для взаємообміну ідеями між громадськістю та владою та центр навчання інновацій та технологій – Smart City Hub. За словами директора ГО «Смарт Сіті Хаб» Мирослави Громової, безкоштовну освітню програму з основ програмування пройшли вже більше 250 дітей.

Усі ці проекти будуть представлені під час тематичних секцій та на демонстраційних зонах Kyiv Smart City Forum у КВЦ «Парковий» 31 жовтня.

Також у рамках Kyiv Smart City Forum 2018 відбудеться офіційна церемонія нагородження міст-лідерів із впровадження інноваційних рішень, де будуть відзначені найкращі міські проекти, громадські та державні ініціативи у 5-ти номінаціях: «Найкраще інноваційне місто», «Найкраща транспортна модель міста», «Найкомфортніше місто для життя», «Місто стартапів», «Екологічне та енергоефективне місто».

Джерело: КМДА



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.