Головна  →  Анонси  →  29 серпня 2018

30 серпня стан підготовки закладів освіти до навчального року та впровадження «Нової Української Школи» обговорять на розширеному засіданні Колегії КМДА

30 серпня о 09:00 у Колонній залі відбудеться розширене засідання Колегії Київської міської державної адміністрації.

Напередодні 1 вересня усі райони столиці та відповідні відомства прозвітують про стан підготовки закладів освіти міста Києва до нового 2018-2019 навчального року та стан впровадження реформи «Нова Українська Школа», а також обговорять хід будівництва та реконструкції закладів освіти міста Києва у 2018 році.

Місце проведення: м. Київ, вул. Хрещатик, 36, Колонна зала КМДА.

Акредитація представників ЗМІ за тел.: 202-74-61, 202-74-26, 202-74-48.

Акредитуватися журналісти також можуть, надіславши листа з інформацією про назву ЗМІ, прізвище та ім’я журналістів та їхні контактні дані на електронну адресу: [email protected] (у темі листа обов’язково зазначити назву події).

 

Довідково.

Новий навчальний 2018-2019 рік є визначним для освіти України, оскільки цього вересня розпочинається повномасштабне впровадження Нової Української Школи та перехід загальної середньої освіти на 12-річне навчання.

Київ із початку року посилено працював над тим, щоб 1 вересня майже 34 тисячі першокласників розпочали навчання в Новій Українській школі.

На впровадження концепції держава виділила місту  69,6 млн грн державної субвенції, а саме: 16,3 млн грн на навчання вчителів та 53,3 млн грн на створення Нового освітнього середовища.

Зі свого боку для підготовки закладів освіти до Нової Української Школи Київська міська влада виділила безпрецедентну суму у розмірі більше 150 млн грн.

Київ – єдиний регіон в Україні, який виділив найбільше коштів саме на впровадження Нової української школи, на які кожен район активно облаштовує для маленьких киян класи та приміщення закладів загальної середньої освіти новими партами-трансформерами, «живими підлогами», сучасними меблями, що можна використовувати у навчальному процесі, комп’ютерами, дидактичним матеріалами та іншим сучасним навчальним інвентарем. Для вчителя створюють сучасне робоче місце, обладнане необхідною комп’ютерною технікою.

Джерело: КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку