Головна  →  Новини  →  24 травня 2018

Підсумки робочої зустрічі з Німецькою делегацією

У неділю, 20 травня німецька делегація розпочала чотириденний робочий візит до України в рамках попередньо підписаного меморандуму про співпрацю між центральним районом Шарлоттенбург-Вільмерсдорф  м. Берліна та Печерським районом м. Києва. Фотозвіт

На початку візиту іноземна делегація у складі 6 осіб, на чолі з мером центрального району м. Берліна - бургомістром округу Шарлоттенбург-Вільмерсдорф паном Рейнхардом Науманом, ознайомилася з роботою Печерської райдержадміністрації, де активно впроваджуються нові підходи в реалізації виконавчої влади з урахуванням кращого міжнародного досвіду.

«На зустрічі обговорювались майбутні напрямки співпраці, порушувались питання щодо організації роботи райдержадміністрацій через призму інноваційного управління. Під час переговорів із представниками делегації визначені методи співробітництва в галузі житлово-комунального господарства та соціальної сфери. Загалом, цей візит виокремив пріоритети відносно подальших кроків в реалізації майбутніх проектів», - зазначив Сергій Мартинчук.

Під час проведення двосторонніх переговорів розглядалися умови розробки спільної програми на 2020-2030 роки про сучасний механізм захисту прав людини за міжнародними стандартами. В рамках програми відбулись зустрічі з представниками громадських організацій «Small Heart with Art», «Gay-Forum of Ukraine NGO» та іншими представниками інститутів громадянського суспільства. Сторони переговорів аналізували різноманітні шляхи щодо подолання проявів насильства у суспільстві в інтересах національної або громадської безпеки.

Також делегація відвідала спеціалізовану школу №181 для ознайомлення з освітньою програмою в Україні. За результатами цього візиту були визначені перспективи співробітництва з навчальними закладами Німеччини. Зокрема, директор освітнього закладу Марія Смирнова  отримала пропозицію відвідати місто Берлін для ознайомлення та запозичення іноземного досвіду в сфері інклюзивної освіти.

Окрім того, в приміщенні райдержадміністрації за участю Сергія Мартинчука відбулась важлива зустріч з лідерами учнівського самоврядування Печерського району, які мали можливість особисто поспілкуватися з представниками Німеччини на суспільно важливі теми та отримати відповіді на свої запитання. Мова бесіди – англійська та німецька. Основні питання, які задавала молодь, стосувалися форм організації шкільного парламенту тощо.

Також іноземною делегацією здійснювалося активне вивчення досвіду роботи органів місцевого самоврядування з метою ознайомлення із результатами реалізації проектів стосовно забезпечення соціально-економічного розвитку Печерського району. За власною ініціативою, німецька делегація виявила бажання поспілкуватися з представниками українських громад комітету Гордість (CSD), Центру містобудівних досліджень та з асоціацією велосипедистів.

Під час екскурсійного огляду об’єктів культурної та історичної спадщини Національного значення, що розташовані в столиці України, делегація ознайомилась з діяльністю німецько-протестантської церкви та поспілкувалась із релігійною спільнотою в Україні.

В останній день візиту, разом із представниками райдержадміністрації німецька делегація відвідала представництво Фонду імені Генріха Болля, який займається підтримкою громадських та культурних ініціатив для розвитку м. Києва.

Зазначимо, що в нинішньому році із зустрічним візитом, з метою обміну досвідом роботи районних адміністрацій, голова Печерської райдержадміністрації Сергій Мартинчук відвідає центральний район м. Берліна – округ Шарлоттенбург-Вільмерсдорф. 

Перейти до спискуВерсiя для друку