Головна  →  Новини  →  24 травня 2018

Київ посилює охорону та заходи безпеки в усіх закладах освіти

Київ посилює охорону та заходи безпеки в усіх закладах освіти. За відповідне доручення Департаменту освіти та районним управлінням освіти проголосувала постійна комісія з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту – повідомила голова комісії Ганна Старостенко.

«У зв’язку із поширенням отруєння школярів газоподібними речовинами в Україні ми маємо убезпечити маленьких киян від таких випадків. Особливо зараз, напередодні останніх дзвоників та під час Ліги Чемпіонів, безпека дітей у місті має бути особливим пріоритетом як для наших правоохоронців, так і працівників закладів освіти. Тож сьогодні ми дали доручення Департаменту та районним управлінням посилити заходи з безпеки у наших школах та садочках», – повідомила голова комісії.

Ганна Старостенко зазначила, що йдеться, зокрема, про посилення охорони та обмеження доступу на територію закладів освіти осіб, які не беруть безпосередньої участі в освітньому процесі. Також ідеться про посилення контролю за пропускним режимом, щоб не допустити пронесення до приміщень закладів освіти отруйних, вибухонебезпечних та інших предметів, що загрожують життю та здоров’ю.

«Окрім того, відповідно до рекомендацій МОН, доручаємо закладам освіти провести роз’яснення для учнів, студентів, батьків та працівників щодо поведінки у разі виникнення ситуацій, які загрожують їхній безпеці та здоров’ю. Залучати до такої роботи співробітників Держслужби з надзвичайних ситуацій та правоохоронних органів. І що важливо – забезпечити інформування правоохоронців у разі виявлення біля закладів освіти підозрілих осіб або предметів, що можуть становити загрозу здоров’ю та життю», – підкреслила голова комісії.

Джерело: КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку