Головна  →  Новини  →  16 травня 2018

На Печерську в університеті для людей похилого віку найбільш популярні дисципліни: ІТ-технології та іноземні мови

Освіта не має жодних вікових меж. Середня кількість слухачів, які відвідують «Університет третього віку» при Територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Печерського району м. Києва у 2017-2018 академічному році складала – 87 осіб, це на 31% більше ніж за попередній навчальний період.

«Університет третього віку - це проект підтримки і турботи, який покликаний подолати соціальне старіння особистості шляхом залучення людей похилого віку до просвітницької діяльності та корисного дозвілля.Основна мета даногоуніверситету – адаптація старшого покоління до суспільного життя, допомога у подоланні вікової кризи та сприяння розвитку діалогу між різними поколіннями» - голова Печерської райдержадміністрації Сергій Мартинчук.

На базі університету діє 13 факультетів серед яких найбільш відвідуванні:  інформаційні технології, іноземні мови, психологія, музикотерапія, релігія світу та християнська етика.

Навчання проводиться безкоштовно професійними викладачами та фахівцями Територіального центру.

Також до викладання залучаються й студенти-волонтери Національного лінгвістичного університету, Національного транспортного університету, Київського  інституту музики ім. Р. Глієра, Київського державного інституту декоративно-прикладного мистецтва і дизайну ім. М. Бойчука.

Заняття відбуваються з використанням різних організаційних форм роботи – лекцій, екскурсій, методів демонстрації та візуалізації.

При закінченні курсу учасникам навчання видаються сертифікати, що підтверджують опанування слухачами відповідної програми.

Довідкова інформація:

На отримання соціально-педагогічної послуги  «Університет третього віку» мають право:

- громадяни похилого віку;

- інваліди;

- громадяни, які перебувають у складній життєвій ситуації у зв'язку з безробіттям і зареєстровані в державній службі зайнятості як такі, що шукають роботу, стихійним лихом, катастрофою (і мають на своєму утриманні неповнолітніх дітей, дітей-інвалідів, осіб похилого віку, інвалідів), якщо середньомісячний сукупний дохід їх сімей нижчий ніж прожитковий мінімум для сім'ї;

- хворі (з числа осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більш як чотири місяці), які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги, визнані такими в порядку, затвердженому Міністерством охорони здоров’я України;

- внутрішньо переміщені особи.

Іншу інформацією щодо навчання в «Університеті третього віку» можна отримати звернувшись до Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Печерського району м. Києва у відділення денного перебування за адресою: вул. Бойчука (Кіквідзе), 11а.

Номер телефону: 285-67-01.

Загалом, соціально-педагогічна послуга «Універститет третього віку» запроваджена у 2011 році відповідно до наказу Міністерства соціальної політики України від 25.08.2011 № 326 «Про впровадження соціально-педагогічної послуги “Університет третього віку».  

Перейти до спискуВерсiя для друку