КМДА Київська міська державна адміністрація


17 квітня 2018

«Київавтодор» зберігає минулорічний темп ремонту доріг, на 10 об’єктах реконструкції та капремонту вже ведуться роботи – Олександр Густєлєв

«Київавтодор» зберігає минулорічний темп ремонту столичних доріг, і на сьогоднішній день вже на 10 об’єктах реконструкції та капітального ремонту ведуться активні роботи. Про це заявив генеральний директор комунальної корпорації «Київавтодор» Олександр Густєлєв у інтерв’ю телеканалу «112 Україна».

«Щоб встигнути відремонтувати максимальну кількість об’єктів, дорожньо-будівельний сезон був розпочатий ще на початку березня, і широкий спектр підготовчих робіт (як заміна інженерних мереж, встановлення опор освітлення, розбирання старих елементів споруд, демонтаж бортового каменю, фрезерування та інші) проводилися ще до настання теплої погоди, – зазначив очільник «Київавтодору». – Завдяки тому, що ми не чекаємо на літо і завчасно проводимо ці необхідні підготовчі роботи, ми розширюємо дорожньо-будівельний сезон і загалом упродовж року зможемо відремонтувати більше об’єктів».

Він додав, що на сьогоднішній день комунальна корпорація «Київавтодор» використовує у своїй роботі всі досягнення, які є на озброєнні європейських колег. Якщо говорити про матеріали, то це покращені види асфальтобетону – полімерасфальтобетон і щебенево-мастиковий асфальтобетон, при ремонті шляхопроводів – гідроізоляцію типу англійської «Eliminator» та деформаційні шви за німецькою технологією «Mayer». Це дозволяє підвищити якість робіт і забезпечити належний термін експлуатації об’єктів після капітального ремонту.

Інша важлива річ – контроль за ремонтними роботами на всіх етапах його виконання та гарантійні зобов’язання, які мають підрядні організації.

«Із 2015 року введено обов’язкові гарантійні зобов’язання для всіх підрядних організацій, які залучаються корпорацією до ремонту об’єктів дорожньої інфраструктури. На об’єкти капітального ремонту гарантія складає 5 років. І на сьогоднішній день підрядними організаціями вже проведено безкоштовний гарантійний ремонт вулично-дорожньої мережі столиці на суму 34 млн грн. Такі роботи були виконані на проспектах Миколи Бажана, Броварському, Правди, вулицях Амурській, Тимошенка, Овруцькій, Вишгородській, Народній та інших», – зазначив генеральний директор комунальної корпорації.

Також Олександр Густєлєв нагадав, що у 2017 році КК «Київавтодор» для незалежного моніторингу якості виконання робіт підписала меморандум про співробітництво з міжнародною незалежною організацією – Національним Секретаріатом Ініціативи CoST.

Джерело: КМДА



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.