КМДА Київська міська державна адміністрація


5 квітня 2018

За продаж ранньоквітучих рослин на Печерську складено 6 адміністративних протоколів

 

З настанням весни на вулицях столиці активізується торгівля  ранньоквітучими рослинами, які занесені до Червоної книги України – первоцвітами, продаж та купівля яких є порушенням Законів України «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про рослинний світ», «Про Червону книгу України». Фотозвіт

5 квітня 2018 року фахівцями Печерської районної в місті Києві державної адміністрації та Державної екологічної інспекції у м. Києві  здійснено рейдову перевірку в рамках операції «Первоцвіт-2018» під час якої було обстежено перш за все – ринки, територію поблизу них та центральні вулиці району.

Тож, сьогодні за результатами перевірки та виявленими фактами порушень Державною екологічною інспекцією складено 6 адміністративних протоколів, які в подальшому будуть направлені в суди для вирішення питання щодо притягнення винних осіб до відповідальності.

Нагадуємо, що статтею 90 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) передбачено покарання для збирачів червонокнижних рослин – від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-510 гривень) з конфіскацією незаконно добутого. Частиною 2 статті 88-1 КУпАП передбачено накладення штрафу на бажаючих незаконно збагатитися від продажу первоцвітів – від 100 до 215 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700 – 3655 гривень) з конфіскацією об’єктів рослинного світу.

Печерська районна в місті Києві державна адміністрація звертається до мешканців району із закликом проявляти екологічну свідомість та не купувати, не продавати й не знищувати весняних квітів! Адже, всі підсніжники, крокуси, білоцвіт весняний, черемша, цикламени та інші види ранньоквітучих рослин – занесені до Червоної книги України й знаходяться на межі повного знищення.

До захисту унікальних рослин необхідно долучатись всім небайдужим печерянам!

У разі виявлення незаконного продажу первоцвіту викликайте на місце несанкціонованої торгівлі представників  правоохоронних органів та повідомте Державну екологічну інспекцію у м. Києві за телефоном: 563-63-11, 050-706-60-35.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.