Головна  →  Новини  →  22 січня 2018

Із початку року в Києві зареєстровано 121 випадок захворювання на кір – Валентина Гінзбург (+відео)

Станом на ранок 22 січня у Києві зареєстровано 121 випадок захворювання на кір. 86 хворих – діти до 17 років. 19 осіб, у тому числі 9 дітей, перебувають із цим діагнозом у лікарнях міста. Про це під час прес-брифінгу повідомила директор Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург.

Вона зауважила, що за даними медиків, абсолютна більшість хворих не була щеплена взагалі, або була вакцинована з порушеннями календаря щеплень.

«Ця статистика вкотре підтверджує безперечний факт: сьогодні щеплення – єдиний надійний засіб захисту від вакцинокерованих інфекційних захворювань, і не користуватися цим геніальним винаходом людства у 21 сторіччі – нерозумно та безвідповідально до себе, своїх дітей та оточення», – наголосила Валентина Гінзбург.

Щодо можливого спалаху дифтерії, керівник профільного Департаменту зазначила, що не допустити цього можна в такий самий спосіб, як і в ситуації з кором – тобто необхідно вчасно щепитися.

«Питання ставити треба наступним чином: щоб уникнути ризиків спалахів та епідемій, кожному з нас необхідно вже сьогодні прийти до лікаря, визначити свій вакцинальний статус та, в разі необхідності, щепитися самим і щепити своїх дітей. І це стосується не окремо кору чи дифтерії, а й усіх вакцинокерованих хвороб», – акцентувала увагу Валентина Гінзбург.

Також директор Департаменту охорони здоров’я повідомила, що сьогодні показник захворюваності на грип і ГРВІ у Києві є нижчим епідемічного порогу на 47%. Проте рівень захворюваності, якщо порівнювати з попереднім тижнем, дещо виріс. Так, за 3-й тиждень епідсезону зареєстровано 17388 хворих на грип і ГРВІ (за 2-й тиждень захворіло 14045).

До закладів охорони здоров’я міста протягом 3-го тижня госпіталізовано 192 особи, із них 124 – діти. Із початку епідемічного сезону проти грипу щепилося понад 25 тисяч киян.

Джерело: КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку