КМДА Київська міська державна адміністрація


11 січня 2018

Міжвідомчою робочою групою Печерської РДА виявлено порушення ст. 115 Кодексу законів про працю

11 січня 2018 року перший заступник голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Дмитро Загуменний провів засідання міжвідомчої робочої групи з питань забезпечення дотримання державних гарантій з оплати праці у Печерському районі. Фотозвіт

На порядок денний було винесено три питання, а саме:

1. Причини низького рівня виплати заробітної плати найманим працівникам на підприємствах, установах і організаціях району та заходи, що вживаються їх керівниками з метою його підвищення;

2. Інформація про результати проведеного моніторингу підприємств, установ та організацій на яких, за даними звітів липня 2017 року ГУ Пенсійного фонду України в місті Києві, найманим працівникам виплачувалась заробітна плата нижче мінімальної;
Розгляд листа Головного управління Держпраці у Київській області від 11.12.2017 №4.3/4/13090 щодо здійснення перевірки підприємств, установ і організацій на яких мінімальний розмір заробітної плати нижчий від встановленого законодавством;

3. Виконання рішень зазначених у протоколі №23 засідання міжвідомчої робочої групи з питань забезпечення дотримання державних гарантій з оплати праці в Печерському районі від 07.12.2017.

 За результатами роботи міжвідомчої робочої групи Управління соціального захисту населення, було здійснено моніторинг 12 підприємств, установ та організацій на яких було виявлено правопорушення за статтею 115 Кодексу законів про працю України «Не дотримання термінів оплати праці».

Також, на багатьох підприємствах виплата заробітної плати здійснювалась у розмірі меншому від встановленого законодавством.

Нагадаємо, що за постановою Кабінету Міністрів (ст. 3 Закону України «Про оплату праці» від 24.03.1995 № 108/95-ВР) від 1 січня 2017 року мінімальна заробітна плата в Україні становить 3200 грн.

Відповідно до цього, роботодавцям та працівникам підприємств/організацій/установ була проведена інформаційно-роз'яснювальна робота щодо негативних наслідків при нелегальних трудових відносинах.

Варто зазначити, що завдяки проведеній Печерською районною в місті Києві державною адміністрацією роботі, з початку 2018 року станом на 11.01.2018 збільшено посадові оклади на 11 підприємствах установах та організаціях району. Окрім того, до правоохоронних та контролюючих органів направлено                 листи з метою вжиття заходів відповідного реагування.

За результатами розгляду усіх питань, заступник голови Печерської РДА Дмитро Загуменний наголосив про необхідність посилення контролю над підприємствами, організаціями та установами. Усі протокольні доручення повинні виконувалися вчасно та у чітко встановлений строк.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.