КМДА Київська міська державна адміністрація


3 травня 2017

Мінсоцполітики: Комунальні борги не позбавлять права на субсидії тих, хто звернеться за ними вперше

Заборгованість з комунальних послуг при первинному зверненні за субсидією НЕ впливає на оформлення субсидії. Однак держава, надаючи субсидію, дає можливість сім’ї протягом року вирішити питання з накопиченою у минулому заборгованістю за комунальні послуги.

Тому, якщо родина за рік не сплатила заборгованості, вона має можливість оформити договір реструктуризації боргу з постачальником послуги для автоматичного продовження субсидії на наступний рік (2017-2018 рр.). Інформація про заборгованість того чи іншого споживача надходитиме управлінням соціального захисту від надавачів комунальних послуг. Нових субсидіантів це не торкнеться.

Нагадаємо, з 1 травня 2017 року в Україні діє оновлена програма житлових субсидій. На основі змін у травні органи соціального захисту населення проведуть перепризначення субсидій на наступний рік та розрахують її розміри на літній період, а з жовтня – на новий опалювальний сезон.

За наявності двомісячної заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг у субсидіантів, яка накопичилися в минулому – до оформлення допомоги, субсидію на наступний період 2017-2018 рр. призначатимуть за умови її погашення або оформлення договору реструктуризації боргу. У такому випадку субсидія призначається з дати закінчення дії попередньої субсидії, в іншому – з місяця, в якому громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або укладення договору.

Джерело: Урядовий портал



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.