КМДА Київська міська державна адміністрація


29 листопада 2016

Демобілізовані учасники АТО отримали необхідну практичну інформацію та поради щодо старту бізнесу під час другого етапу World-cafe

Демобілізовані учасники АТО отримали необхідну практичну інформацію та поради щодо старту бізнесу під час другого етапу World-cafe

28 листопада 2016 року в приміщенні Київського міського центру зайнятості відбувся другий етап проекту «Бізнес-Школа» в форматі World-cafe для демобілізованих учасників АТО, які брали участь у першому етапі проекту та станом на листопад 2016 року вже отримали одноразову виплату допомоги з безробіття для відкриття власної справи та відкрили власний бізнес.

«Це наша повсякденна робота допомагати воїнам АТО словом та ділом», – зауважив директор Київської міської служби зайнятості Віктор Сухомлин.

Проект «Бізнес-Школа» було організовано з метою надання допомоги у започаткуванні та веденні власного бізнесу воїнам АТО, які перебували на обліку в службі зайнятості як безробітні та планували відкрити власну справу. У рамках зустрічі учасники АТО мали можливість по спілкуватися зі спікерами та у неформальній обстановці обговорити з ними питання, які їх зацікавили.

У рамках «живого» спілкування воїни АТО отримали необхідну практичну інформацію та поради щодо старту бізнесу, про систему оподаткування малого бізнесу в Україні. Представники Міжнародної організації із міграції Віктор Фурсов та Максим Осаволюк розповіли про можливість отримання грошових грантів для започаткування та ведення власної справи. Леонід Остальцев, засновник закладу «Pizza Veterano», розповів про власний досвід відкриття закладу харчування. Галина Пилипенко (Управляючий партнер Юридичного об’єднання «Юскутум») надала інформацію про деталі реєстрації бізнесу, що потрібно знати перед започаткуванням власної справи і на якому етапі починати реєстрацію. Олег Магалецький (Центр практичної допомоги захисникам України за ініціативи Андрія Мацоли «AXSIOS») презентував послуги, що надає центр.

Сьогодні послуги Київського міського центру зайнятості отримують 1,1 тисяч осіб демобілізованих із АТО, статус безробітного отримали 1 009 воїнів АТО та відкрили власну справу 63 особи.

Джерело: КМДА



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.