КМДА Київська міська державна адміністрація


9 листопада 2016

Привітання голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Сергія Мартинчука з Днем української писемності та мови

Привітання голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Сергія Мартинчука з Днем української писемності та мови

Шановні печеряни!

Сердечно вітаю вас з Днем української писемності та мови! Це свято, відповідно до Указу Президента України від 06.07.1997 №1241/97, відзначається щорічно 9 листопада в день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця. 

Від часів Київської Русі писемне слово сприяло інтелектуальному піднесенню народу, збереженню його самобутніх духовних традицій, національної ідентичності і культури. Українська мова увібрала в себе найкращі та найвеличніші здобутки нашого народу.

Від того, як ми ставимося до рідної мови, у світовій спільноті формується ставлення до нас, як до нації. Саме від нас залежить, якими побачить українців світ. Тож, зберігати і розвивати рідну мову – означає будувати незалежну, вільну країну, виховувати гідних представників свого народу і пишатися своєю Батьківщиною.

У цей святковий день, шановні печеряни, щиро бажаю вам любити та берегти рідну українську мову. Нехай слово буде духовним джерелом та життєвим оберегом. Щастя вам, добра, нових досягнень на благо зміцнення нашої рідної України.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.