КМДА Київська міська державна адміністрація


26 липня 2016

На Печерську проводиться демонтаж незаконної забудови, яка спричиняє руйнування пам’ятки архітектури

На Печерську проводиться демонтаж незаконної забудови, яка спричиняє руйнування пам’ятки архітектури

Сьогодні, 26 липня, робочий день голови Печерської райдержадміністрації Сергія Мартинчука розпочався з виїзду на місце демонтажу незаконного будівництва офісного центру уздовж будівлі, яка має статус пам'ятки архітектури по вулиці Басейній 1/2. Фотозвіт.

На місце події також прибули заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв, народний депутат України Дмитро Білоцерківець, представники міського і районного благоустрою та небайдужа громадськість.

Так, протягом тривалого часу, спільними зусиллями голови Печерської райдержадміністрації Сергія Мартинчука та фахівцями Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища відбувається перевірка законності проведення будівельних робіт у будинку по вулиці Басейній 1/2. За результатами проведених перевірок було встановлено факт правопорушення у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, державних стандартів і правил та прийнято рішення щодо демонтажу незаконно встановленої будівельної огорожі.

Фасадна частина будинку по вулиці Басейній 1/2 – це мала частка проекту підземної міжквартальної забудови вздовж будинків: 1/2, 3, 5, 7, 9. Проект називається «Об'єднання підвалів, шляхом створення додаткових метрів комерційної нерухомості». Забудовник проводить ремонтно-будівельні роботи з реконструкції, в результаті чого в суміжних приміщеннях та фасадній частині будинку спостерігаються деформаційні пошкодження конструкцій. Під впливом деформацій руйнуються мережі водопостачання та каналізації, що призводить до залиття приміщень.

Відповідно до протокольних рішень Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Київської міської державної адміністрації, по будинку №1/2 на вулиці Басейній визнано існування потенційної загрози виникнення надзвичайної ситуації. Зазначений об’єкт віднесено до категорії «Надзвичайна ситуація техногенного характеру» код 10620 «Надзвичайна ситуація у наслідок руйнування будівлі чи споруди нежитлового призначення», яка маже набути місцевого рівня.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.